Двама подрастващи футболисти от Детско-юношеската школа на  ОФК Локомотив -

...
Двама подрастващи футболисти от Детско-юношеската школа на  ОФК Локомотив -
Коментари Харесай

Двама подрастващи футболисти на ОФК Локомотив /Мездра/ получиха повиквателни за проектонационалния отбор на България U14

Двама подрастващи футболисти от Детско-юношеската школа на  ОФК Локомотив - Мездра получиха повиквателни за лагер-сбор на проектонационалния тим на България U14 - Зона Велико Търново. Това са левият бек Мартин Йорданов и вътрешният халф Цветомир Караиванов. Поканите са изпратени от Направление „ Детско-юношески футбол “ в Българския футболен съюз (БФС). 
Двамата ученици на треньора Стоян Стоянов от Набор 2010 ще вземат присъединяване в подготвителен лагер на проектонационалния отбор до 14 година от Зона Велико Търново, който ще се организира от 23 до 25 октомври 2025 година в Габрово. Най-добрите гении от Северозападна България в тази възраст ще се съберат при започване на идната седмица в хотел „ Мак “ в гр. Габрово. 
Лагер-сборът на проектонационалите до 14 година от северозапада се провежда от БФС в осъществяване на Националната стратегия за образование на гении, заложена в раздел „ Път на гения и национални тимове “ от Стратегия за развиване на Българския футболен съюз за интервала 2022-2026 година Програмата има за цел да обхване надарени футболисти до 14-годишна възраст от цялата страна и да ги приготви по единна, съвременна методика, с цел да се построи конкурентно потомство, което да показва България на интернационалната сцена в околните години. 
През предишния сезон на районен принцип бяха проведени 8 тридневни кампа на проектонационалните тимове U14 в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, по време на които, под управлението на изтъкнати треньори и експерти от системата на ДЮШ, младите футболисти минаха теоретични и на практика занимания в крайник с най-новите трендове в европейския футбол. Допълнително през м. декември 2022 година и през м. юни 2023 година в Национална футболна база „ Бояна “ се организираха два шампионата сред зоните, които дадоха опция за спомагателна оценка и асортимент на най-хубавите играчи в тази възраст. Целият развой е проведен и финансиран от бюджета на БФС. 
Всички проектонационални тимове работят по единна методика, направена от основния методист на юношеските националните тимове Лъчезар Димов, а треньорите във всяка група употребяват едни и същи подготвителни извършения. В другите зони подготвителният развой се управлява от селекционера на България U15 Калоян Георгиев, Димитър Васев и Мирослав Косев. 
Подборът на футболистите за проектонационалните тимове във всяка от петте зони се прави както от особено избрани селекционери, по този начин и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния район. Показателите за представянето и развиването на безусловно всеки състезател се вкарват в особено основана база данни, след което се проучват в дълбочина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР